Kathinka MinzingaTrio ContrasteJoods RecitalRepertoireConcertagendaContact

Kathinka Minzinga en het Roemeense Trio Contraste

Trio Contraste (piano, slagwerk en dwarsfluit) is opgericht in 1983 in Roemenie.
Eén van haar doelstellingen is de mensen bekend te maken met het repertoire van de twintigste eeuwse muziek. Het Trio is te gast geweest op vele muziekfestivals van Colombia tot Hong Kong, ontving diverse onderscheidingen en maakte opnamen voor radio en TV. Ook in Nederland was het Trio te gast bij Han Reiziger en op Radio 4.
Ieder lid van het ensemble is een uitmuntend musicus. De diversiteit van de instrumenten en bezettingen staat garant voor een ademloos luisteren.

Sorin Petrescu (1959)
In 1982 werd hij benoemd tot vaste pianist van het Roemeens Philharmonisch orkest Banatul te Timisoara. Hij is bovendien leraar aan het Conservatorium te Timisoara.
Hij won verschillende prijzen en trad als solist op in de voormalige Sovjet-Unie, Bulgarije, Polen, Noorwegen, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Frankrijk en China.

Doru Roman (1963) studeerde slagwerk aan het Conservatorium te Cluj en is sinds 1990 lid van het Philharmonisch orkerst Banatul en leraar aan het Conservatorium te Timisoara. Ook hij won vele belangrijke prijzen en trad op in Hongarije, Bulgarije, Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Duitsland, Engeland Colombia, Spanje en China.

Ion Bogdan Stefanescu (1969) behaalde zijn Masters Degree aan de Urbana Champaign University. Hij is eerste fluitist in het Bucharest Philharmonisch orkest. Ion Stefanescu won verschillende prijzen en trad op in Tsjechië, Italië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Noord-Korea.
 

19 maart 2004

Uitvoering van het
Monumentum I & II van Aurel Stroë
door Kathinka Minzinga
met het Trio Contraste.

Dass Reissmuseum, Mannheim
aanvang: 20.00 uur.
organisatie: Gesellschaft fur Neue Music.
Het Trio zal verder ook
Fluktuation en Sonate 3 van Aurel Stroë uitvoeren.


Aurel Stroë is in 1932 geboren in Boekarest, heeft later in de Verenigde Staten gestudeerd, was werkzaam in Berlijn en heeft zich uiteindelijk gevestigd in Mannheim.
Zijn werk is op vele festivals  ten gehore gebracht.