Kathinka Minzinga mezzosopraan profiel
Kathinka MinzingaKathinka Minzinga-profielrepertoire-oratoriumrepertoire-liedconcertagendaoverzicht website

 
Kathinka Minzinga

Neem contact op voor meer informatie, boeking en/ of het bestellen van CD's:

RECENSIES:


Maandblad 'Luister' over de Cd European Folksongs:
"...Deze nederlandse mezzo heeft een prachtige stem. Warm en gloedvol. Ook haar vertolkings-kunst staat op hoog niveau. Noortje Krämer, haar begeleider, past zonder meer bij het niveau van de zangeres. Zij laat het instrument zingen,dansen en verleiden..."

BN DeStem
"...Het was echt: twee vrouwen één gedachte. Het meest imponerend kwam dat tot uiting in de Elegiac Songs and Vocalises van George Crumb. Het kleurenpalet dat Jetje van Wijk uit de versterkte piano liet opklinken, kende hoogtepunten in de als een hallucinatie overkomende..."

Westdeutsche Allgemeine Zeitung
"Kathinka Minzingas Darbietung von Berios 'Sequenza lll' überzeugte durch eine Atemstudie von stimmlicher Perfection. Formen stimmlicher Technik, Stottern, Gesang, Schrei und Plappern wurden zum Ausdruck einer unbekannten Eigenidentität."


overige links:
www.akkv.nl

Kathinka Minzinga,

mezzosopraan, studeerde solozang aan het Brabants Conservatorium bij Bernard Kruysen en Meta Bourgonjen. Na het behalen van haar solistendiploma (1990) volgde ze lessen bij Elisabeth Cooymans.
Kathinka Minzinga legt zich toe op het geven van liedrecitals en heeft een breed en divers repertoire. Verschillende recitals werden uitgezonden door Radio 4.
Liedrecitals uitgezonden door radio en televisie>

Daarnaast heeft zij een groot repertoire op het gebied van oratorium waaronder sfeervolle mogelijkheden voor een live optreden bij uitvaart of bruiloft.

Kathinka heeft een privé zangpraktijk aan huis in Breda en was een tijdlang dirigent van kinderkoor de Notendopjes.
Zij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van zangpedagogen.

Op de concertpagina vindt u een overzicht van diverse concerten.Uitgebrachte CD's


 

Beluister een fragment
European Folksongs:
"De vaak aansprekende volksmelodieën zijn van sfeervolle pianobegeleiding voorzien door componisten die bekend zijn geworden met heel andere werken. De beeldende manier waarop de zangeres met de teksten omgaat prikkelt de fantasie. Ook de plastische manier van begeleiden door Noortje Krämer werkt stimulerend."

Beluister een fragment

Scandinavian Art Songs:
"Het schijnt dat in Scandinavië de bossen eeuwig zingen; als zij dat doen net als Kathinka Minzinga moet het er beslist prettig toeven zijn."