Kathinka Minzinga voert graag werk uit van componisten van eigen bodem. Over haar cd European Folksongs waarop onder meer liederen van Willem Pijper en Ton de Leeuw staan zegt het maandblad Luister: deze Nederlandse mezzo heeft een prachtige stem. Warm en gloedvol. Ook haar vertolkingkunst staat op hoog niveau. Over Noortje Krämer zegt dat zelfde maandblad: zij laat het instrument zingen, dansen en verleiden. Wikkie Vis heeft een grote ervaring met ensemble spel. Haar grote beheersing van de techniek maakt de cellosonate van Sas Bunge tot een feest, zij voert u mee in de wissellende stemmingen en stromingen van de muziek. De fluitpartij wordt met zwier vertolkt door Willemijn van Baar.


meer informatie:
www.kathinkaminzinga.nl
Sas Bunge, zijn leven en werk

Sas Bunge, 1924-1980, was een veelzijdige kunstenaar die als pianist, componist en publicist op velen een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Hij maakte een speels oeuvre waarin hij gebruik maakt van verrassende wendingen, hij geloofde dat er binnen het tonale systeem "nog goud kon worden gewonnen".
Dat goud heeft Kathinka Minzinga met haar ensemble willen delven, na enthousiast te zijn geworden door de eerste kennismaking met liederen van Sas Bunge. Zo presenteert het ensemble een bloemlezing uit zijn oeuvre dat bovendien wordt bijgelicht door Sara Spier.
Zij brengt met haar verhalen de man Sas tot leven. De cellosonate uit 1948, de Drie Spaanse volksliederen uit 1967 en De Speeldoos op tekst van Hans Andreus uit 1971 zijn een greep uit het gevarieerde programma dat wordt uitgevoerd door:
Kathinka Minzinga: zang
Noortje Krämer
piano
Wikkie Vis:cello
Willemijn van Baar: fluit